pondělí 21. července 2014

Láska nebeská z Notting Hill

     Tak a ve středu jsem dočetla další knihu, tentokrát knihu, kterou už jsem četla po druhé, knihu, kterou jsem si koupila na databaziknih.cz a knihu, kterou né všichni kladně hodnotili. Poprvé jsem si tuto knihu půjčila v knihovně a líbila se mi, tak jsem se rozhodla si ji koupit. Půjčila jsem si ji asi hlavně díky názvu, film Láska nebeská je jeden z mých oblíbených a Notting Hill k nim také patří a v těchto filmech hraje Hugh Grant. :) 

Obálka knihy

Kniha: Láska nebeská z Notting Hill
Autor: Ali McNamarová
Počet stran: 344

Můj názor na knihu:
     Hlavními postavami v této knize je Scarlett, její snoubenec David a její dočasný soused Sean. Scarlett je tak trochu posedlá filmy, v každé situaci vidí něco z nějakého filmu, nebo se občas zasní, co by dělala ona v nějakém filmu. Jejímu snoubenci Davidovi to vadí. Proto se Scarlett rozhodne odjet na chvíli pryč od něj a od svého otce, chce jim a své nejlepší kamarádce Maddie dokázat, že v normálním životě jsou i filmové momenty. Kamarádka jí zařídí hlídání domu v Londýně, kde se ihned seznámí s Oskarem a Uršulou a jejím bratrem Seanem, který je její nový dočasný soused. 
     Ihned začne zažívat filmové scény na vlastní kůži a potká ji známé herce, dokonce se začne pokoušet společně se Seanem vypátrat svoji matku, která ji a otce opustila, když byla ještě miminko. Během pátrání si začne uvědomovat, že něco cítí k Seanovi a má z toho špatné svědomí vůči Davidovi.
     Pak jela na rozlučku se svobodou a svatbu Maddie do Paříže a Seana vzala s sebou, rozlučku si pořádně užili. David přijel až na svatbu, tak se tam spolu trochu poprali, protože Davidovi trochu vadilo, že se Sean motá okolo jeho snoubenky. Pak Scarlett se Seanem zjistí, že kdysi dávno pracovala její matka v Paříži, tak se ji tam hned pokusí najít. Vypátrají opět jen malou stopu, tak se Scarlett pak rozhodne už ji nehledat. Pak si užívá krásy Paříže, čeká na Seana na Eiffelově věži, ale on nepřijde. Na konci dne se políbí, ale to by přece neměli dělat ne? 
     Scarlett jde s Uršulou a Oskarem do kina, kde omylem zapomene kabelku a pak JI potká, její matka jí tu kabelku podává. Obě si ihned uvědomili, kdo je ta druhá, sejdou se v kavárně a s postupem času se Scarlett dozví, proč odešla a začnou se častěji stýkat. 
     Scarlett uspořádá večírek, aby se její matka seznámila s jejími novými přáteli a Davidem, který za ní má přijet. Jenže ten den se vrátil Sean, pomáhal jí vařit večeři a jako překvapení přijel s Davidem i její otec. No a co teď? Otec a matka by se měli setkat, ale to možná nedopadne moc dobře. No jak se mělo stát, tak se stalo, potkali se a začali se hádat a Scarlett před tím raději utekla. Když se vrátila musela si to s nimi vyříkat, nakonec to nějakou náhodou dobře dopadlo. Ale musela si ještě vybrat v něčem jiném a to mezi Davidem a Seanem. Každý je úplně jiný, každý má něco do sebe, ale nakonec se rozhodla zůstat s Davidem. Při odjezdu z Notting Hill se neměla kdy rozloučit se Seanem, protože byl na obchodní cestě v Dublinu. 
     Na konci knihy se přesouváme na jejich svatbu, kde se Scarlett probouzí z divného snu o své svatbě, kde křičí, že miluje někoho jiného. Už jsou všichni v kostele a nastal okamžik na připomínky proti sňatku. Když Scarlett něco uslyší z venku, všichni se tam seběhnou a tam jsou 2 muži, kteří dají Scarlett dopis, kde je napsán vzkaz od Seana, že na ní čeká na Londýnském oku (jako ona čekala na něj na Eiffelovce). 
zdroj: bavi.cz
     Pak zjišťujeme, že Sean koupil v Americe kina a zajistil spolupráci s jejich firmou, že to vlastně on našel její matku a poslal je tam do kina zrovna v ten den a v ten čas, kdy tam byla... 
     Davidovi pak došla trpělivost, rozešel se s ní a odjel. Potom se Scarlett rozhodla jet ihned za Seanem, protože ho přece MILUJE!!! No, ale v Londýně jsou většinou zácpy, takže tam ztvrdnou a hrozí, že to nestihne, Scarlett se rozhodne za ním běžet v šatech. Jela metrem a taky běžela po nábřeží, když přesně ve 12 se dostala tam kam měla. Když ji Sean zahlédl, ihned se rozzářil. On pro ni připravil, krásně vyzdobenou místnost na Londýnském oku, byla plná květin a i šampaňské tam bylo. Ale Sean nic neříkal, jen vytáhl kartičky, jako ve filmu Láska nebeská a vyznal ji lásku pomocí předělaných citátů z jejích oblíbených filmů. A konečně se dali dohromady a Scarlett se stala bondgirl pro Seana Bonda. :)

     Á, já tuhle knížku mám prostě hrozně ráda, nemůžu si pomoct. Pro někoho to může být jako hrozná slátanina atd., ale pro mě je to prostě kniha psaná na míru. :) Filmy mám ráda, Londýn chci navštívit a potkat nějakou hvězdu jako Scarlett (Johnny Depp, Kate Winslet, Hugh Grant), to si přeje asi každý. Já tuhle knihu můžu jen doporučit, není náročná na čtení, skvělá oddychová kniha na léto. 
Jane

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)