středa 6. srpna 2014

Jmenuji se X

     Tak včera okolo druhé hodiny ráno jsem dočetla opět další knihu, nějak se překonávám. Tentokrát je to něco, co jsem zatím nic podobného nikdy nečetla a to erotický román Jmenuji se X... Kniha není moje, měla jsem ji půjčenou od kamarádky. 

Obálka knihy

Kniha: Jmenuji se X 
Autor: A. J. Molloy
Počet stran: 247

Můj názor na knihu:
     Hlavní hrdinkou je Alexandra neboli Ixka, která pochází z USA a přijela do Itálie, přesněji do Neapole pátrat po materiálech na dopsání diplomové práce. Už nějaký čas tam bydlí o prázdninách její kamarádka Jess. Hned první den po příletu spolu jdou do kavárny a zahlédnou tam velmi pohledného muže, Ixka se vyptává Jess kdo to je a ona jí to vše řekne. Je to Mark Roscarrick, místní miliardář. Ixka z něj nemůže spustit oči, když má dojít na placení, zjistí, že jim on ten účet zaplatil. 
     Druhý den se Ixka vydá do jeho paláce a zaklepe tam, on jí řekne něco o mafii, o které ona dělá diplomovou práci. Oba se sobě líbí, takže jak jinak by to mohlo skončit, než že se pak dají dohromady, i když by to Mark neměl dělat. A proč? No protože je jedním ze zasvěcených, který nesmí mít ženu, která je nezasvěcená. Ixka bez něj nemůže být, on bez ní také ne, takže jí Mark informuje o zasvěcování neboli o mistériích, které musí Ixka postoupit, aby spolu mohli být. Ze začátku se jí to vůbec nelíbí, když zjistí o co jde, o bičování, orgie apod. 
     Ale protože ho opravdu miluje, jde do toho, ze začátku jí to připadá občas divné a úchylné, ale také se jí to moc líbí. Časem se dozvídá jisté věci o Markovi, které nejsou moc dobré, ale vyjasní si to a vše je v pořádku. Při 5. mistériu Mark přeruší mistérium, protože nesnesl pohled na Ixku a to co se jí mělo stát. Musí před ostatními utéci a schovat se, protože Markovi i Ixce hrozí, že se je pokusí zabít. Mark je s tím smířený a pošle Ixku pryč, aby odletěla a zachránila se, protože stejně půjdou jen po něm. A nemůžou se spolu nikdy vidět. 
     Ixka nakonec vzdá pátrání jestli je živý nebo ne, chystá se odjet, ale pak zavolá šéfovi jedné z mafií, on jí řekne že je Mark živí. Ixka je odhodlaná udělat cokoliv, aby ho zachránila před smrtí, tak se podvolí k 6. mistériu, při kterém mnoho lidí i umírá. Naštěstí to přežila, i když to bylo hodné náročné. 
     A pak jí řeknou že je Mark mrtvý, je z toho zničená. Potom ji odvedou do jiné místnosti se zavázanýma očima, je tam ještě někdo jiný a mluví italsky. Po hlasu pozná, že je to Mark, je živý, sice potlučený, ale živý!!! Protože prošli 6. mistériem, nemusí se bát, nikdo už se je nebude pokoušet zabít, protože se jich ostatní budou bát! 

     Omlouvám se za stručnější popis, ale popisovat každé mistérium se mi nechtělo, je to celkem intimní kniha, takže si to budete muset přečíst sami. Kniha se mi líbila, jak jsem psala nahoře, byla to moje první kniha takového žánru. Napínavá, dobrodružná, krutá a erotická, tohle všechno je tato kniha. Přečtěte si ji sami a udělejte si i vy svůj názor. :)

Jane

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)