pátek 10. října 2014

Spatříš svoje anděly

     Po opět trochu delší době jsem dočetla jednu knihu a tentokrát trochu jinou než jaké obvykle čtu a to Spatříš svoje anděly. Která je trochu více duchovní a nadpřirozená, jak už je znát z názvu. 
Obálka knihy


Kniha: Spatříš svoje anděly
Autor: Theresa Cheungová
Počet stran: 296

Můj názor na knihu:
     V úvodu autorka vypráví, jak se ubíral její život před anděly, jak se je snažila vidět, jako ostatní, ale nedařilo se jí to. Po úmrtí matky už ztrácela naději, že to někdy dokáže. Chtěla od ní aspoň nějaký vzkaz, ale nic nepřicházelo a začínala se cítit hodně osamělá. Až se jí pak ukázala ve snu, kde s ní nemohla vůbec mluvit a to potřebovala. Byl to ten první sen z mnoha, díky kterým si začala opět věřit. Dodávali jí sílu a energii, aby se sebou něco dělala.
     Díky snům spolupracovat se známými, kteří anděly vídají různě okolo sebe a věří, že jim andělé změnili život a osud. Práce ji bavila a rozhodla se v bádání a hledání andělů pokračovat. Po letech se jí také začali zjevovat andělé. Když pochopila, že od andělů dostáváme to, co potřebujeme a nedostáváme to, co chceme. Později se jí maminka objevovala i v nočním vidění, kde s ní mohla mluvit a vypovídat se.
     Kniha má 6 částí, zabývající se každá něčím jiným, ale pořád anděly. Anděl by nám měl pomáhat a říkat nám co máme nebo nemáme dělat a chránit nás. Je zde popsáno, jak asi andělé vypadají, jak se někomu zjevili. Vzhled není jasně určen a andělé mohou vypadat různě. Zjevují se jako lidé, jako zvířata či jen jako světlo. Nebo nám dávají znamení, jako například spadlé bílé pírko, závan oblíbené vůně atd.
     Ať jsme jakýkoli, andělé jsou vždycky spravedlivý a pomohou každému, kdo potřebuje. Podle křesťanství má každý svého strážného anděla, který nám umí dobře poradit nebo pomáhat.
     V knize jsou zveřejněny příběhy od čtenářů, některé z příběhů mě chytily u srdce a občas jsou až k neuvěření, že je to vše možné. Děti často dokáží vidět anděly a jsou schopni si s nimi dlouho povídat, cítí se s nimi velice klidně, bezpečně a šťastně.
Citát z knihy
     Kniha pro mne opravdu nezvyklá, nikdy jsem nic takového nečetla a nevím, zda si ještě něco takového ještě přečtu, uvidím, ale asi tomu nedávám moc šancí. Jako ona četlo se to celkem lehce, ale to téma mi není úplně blízké, i když jsem se v několika věcech viděla a poznala. Ale tomu, koho toto téma zajímá, se to bude určitě líbit. 

Jane

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)