neděle 1. března 2015

Volání kukačky

     Po mnoha dnech opět dočtena kniha (to bude ASI tím, že skončilo zkouškové :D ), tentokrát s více jak 470 stranami, takže mi dala trochu zabrat, ale přečetla jsem ji!!! :D A hlavně mě bavila! :) POZOR na konci je, jak to skončí!!!
Obálka knihy

Kniha: Volání kukačky
Autor: Robert Galbrain
Počet stran: 480

Můj názor na knihu:
     Cormoran Strike je skoro zkrachovalý soukromý detektiv, ke kterému na krátkou brigádu byla přeložena Robin, kterou sem poslala zprostředkovatelská agentura. Poté se za ním zastaví John Bristow, který touží po tom, aby mu Strike pomohl s dopadením vraha své nevlastní sestry Luly Landryové, která podle všech ostatních spáchala sebevraždu. Lula byla topmodelka, sice měla pár psychických problémů a problémového přítele, ale rozhodně by si nikdo nikdy nemyslel, že by chtěla spáchat sebevraždu, hlavně teď, když se zdála tak šťastná. 
     Ze začátku se Cormoranovi do vyšetřování vůbec nechce, docela věří tomu, jak případ uzavřela policie. Ale postupem času se dozvídá mnoho důležitých informací, které ostatní přehlédli nebo nechtěli vidět. Začíná pátrat jak v okolí Lulyny rodiny, jejích sousedů a ''sluhů'', tak u jejích kamarádek a u přítele. Dozvídáme se co dělala několik posledních dnů před smrtí a hlavně co dělala a s kým se setkala v den její smrti. 
     Čím více jde Cormoran do tohoto vyšetřování, zjišťuje kolik lidí mu lže přímo do očí, kolik zlých lidí okolo sebe Lula měla. Ale také to, jak se asi ona cítila a co prožívala. Co jí v životě chybělo a co hledala, i když by si každý mohl myslet, že vlastně měla všechno, co si jen každý může přát. 
     Ale opak je pravdou. Ke konci svého života bojovala s tím, že toužila poznat své biologické rodiče a příbuzné. Povedlo se jí to, svoji biologickou matku našla a dokonce se i dozvěděla, kdo byl jejím otcem. Ten sice už nežil, ale zkontaktovala se se svým bratrem a rozhodla se, že kdyby se náhodou něco stalo, všechno mu odkáže. Což se samozřejmě nelíbilo Johnovi Bristowovi, krerý si myslel, že vše zdědí on. Byl kvůli tomu na ni ošklivý a hrubý. 
     Ten den za ní přišel, protože si s ní o tom chtěl znovu promluvit, ale ona byla naprosto rozhodnutá a nechtěla nic měnit. John Bristow trpěl psychickými problémy a jak se nakonec dozvídáme (k mému naprostému překvapení), ji zabil ON. Proč? Chtěl se jí pomstít, kvůli němu ho matka a otec nikdy dostatečně nemilovali, i když jejich starší bratr Charlie umřel (John ho také v dětství zabil). Myslel si, že poté už bude dostatečně milován, ale ne, rodiče si tehdy adoptovali Lulu. A ta na sebe vzala opět všechnu lásku v jejich rodině. 
     Když to Cormoranovi všechno začalo docházet, věděl, že potřebuje nějak rozptýlit jeho pozornost, aby mohl najít ještě posledních pár indícií, které by tomu naprosto nasvědčovaly. A taky, že je našel. Našel Lulynu závěť a našel jejího biologického bratra. A poté už vše bylo jasné jako facka. 
     Bohužel za ním pak John přišel, vynadal mu, že se Cormoran sám setkal s jeho matkou. A na to přesně Cormoran čekal a všechnu mu řekl. Věděl jak to celé bylo a John stále opakoval, že to není pravda. A nakonec se po něm vrhl, chvíli se prali, Cormorana bodl do ruky a Cormoran ho párkrát bouchl do hlavy. Přijela policie a bylo to vyřešené! Robin, která byla Cormoranovi celou tu budu skvělou pomocnicí, sice měla odejít, ale nakonec se dohodli, že u něj i na dále zůstane. Protože ji tahle práce opravdu hodně zajímala a hlavně bavila. :) 
Četl jste to někdo a chystáte se na pokračování???
Jane

     

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)