neděle 16. srpna 2015

Topím se v tobě

      A jsem tu opět s další přečtenou knihou. Tentokrát jde o knihu Topím se v tobě, kterou jsem našla v červnovém Knihobitovi (článek zde). Na začátek musím říct, že mě kniha překvapila a jak, to se dozvíte dál... :)

Obálka

Kniha: Topím se v tobě
Autorka: Jasinda Wilderová
Počet stran: 296

Můj názor na knihu:
     Kniha je o dívce Nell, o jejím nejlepším kamarádovi Kylovi, který se později stane jejím přítelem. A o Coltonovi, Kylovým bratrem, který se poté stane nedílnou součástí Nellina života. 
     Nell a Kyle byli nerozluční už jako děti, nejlepší kamarádi, kteří si říkali všechno a věděli o sobě všechno. Když Nell bylo čerstvých 16 let, jeden jejich kamarád ji pozval na rande, byla z toho nadšená. Ale Kyle to nechtěl ani slyšet, byl naštvaný, něco to v něm zlomilo. Nakonec to Nell řekl, že nechce, aby na to rande šla, že je jeho. A začali spolu chodit, jejich vztah byl nádherný, možná až dokonalý. 
     Po 2 letech ji Kyle pozval na večeři, chtěl ji tam požádat o ruku, ale nesebral odvahu. Tak ji požádal v autě před chatou, kde byli na víkend. Byla bouřka a Nell nečekala žádost o ruku, byla z toho zmatená, chtěla si ho vzít, ale ne teď, nebyla na to připravená, i když ho milovala. Pohádají se v té bouři venku. Když v tom uslyší, že padá větev a přímo na Nell, Kyle ji zachrání a odhodí ji pryč. Nell má zlomenou ruku, ale Kyle leží pod stromem, skrz na skrz probodnutý větví. Nell se ho snaží vyprostit, ale nejde jí to, zavolá záchranku, ale přes to vše Kyle bohužel umře. Nell si to nedokáže odpustit, myslí si, že je to její vina. 
     Na Kylově pohřbu se Nell seznámí s Coltonem. Ona ho ihned zaujala a on ji také, přišlo jí to nesprávné. Z pohřbu běžela, zranila si kotník a on ji nesl domu, líbilo se jí to. Po pohřbu se v noci náhodně sešli u mola, on hrál na kytaru a ona kulhala, malinko něco vypili a dali si pusu. 
     Po 2 letech se opět potkají, ona je na pokraji zhroucení, ubližuje si a občas se napije a k tomu všemu chodí s grázlem. Potkají se, při hraní na kytaru v parku, Nell se k němu přidá a vytvoří tak skvělé duo, on ji pak sleduje domů a nese ji kytaru, se kterou nemohla projít před turniket. 
     Další den hrál Colton v baru své písničky, když tam přišla Nell s kamarádkou a se svými kluky. Nellin se k ní choval špatně, Colton na ní viděl, že ji to otravuje. Snažil se něco říct. Po vystoupení jen tak chodil po městě, až došel k Nellinu domu, šel dovnitř, zaslechl Nell v hádce s jejím přítelem, chtěl ji znásilnit. Colton tam vběhl a zarazil ho, pořádně se poprali, až byl Nellin přítel mimo. 
     Nell se z toho špatně vzpamatovávala, Colton se jí snažil pomoc. Také se snažil o to, aby si nedávala za vinu Kylovu smrt a aby se s tím smířila. Je to pro ni moc těžké, ale postupem času to bylo pro ni snesitelnější. Zamilovali se do sebe, začali se častěji vídat, byli skoro stále spolu, užívali si spolu. :) Oba za sebou mají těžkou minulost. 
     Nell po čase zjistí, že je těhotná, uteče zpět domů. Když to Colton zjistil, hned se za ní rozjel, bál se aby neprovedla nějakou blbost. Šla běhat a cestou potratila, byla z toho zhroucená, když ji našel, tak hodně krvácela. Popadl ji do náruče a rozeběhl se s ní domů, odkud ji dovezli do nemocnice. Slíbili si, že si už budou všechno říkat, oběma to bylo líto, že o dítě přišli... 

     Takže kniha mě opravdu hodně překvapila, protože jsem čekala že to bude kniha spíše pro Young Adult, i když jsem začala číst, tak to tak vypadalo. Spletla jsem se. Později se to totiž zvrtlo do erotického románu, musím podotknout, že do docela vzrušujícího... Ehm ehm. :P Každopádně kniha se mi celkem líbila, uvidím, jestli si pořídím 2. díl až vyjde (na Slovensku už vyšel)...
Dostali jste někdo tuto knihu v Knihobitovi? Nebo jste ji četli? 
Jane

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)