pondělí 16. listopadu 2015

Eleanor & Park

     POZOR POZOR!!! Jsem tu s další přečtenou knihou, tentokrát opět něco z YA knih. Eleanor & Parka jsem si chtěla přečíst už hodněěě dlouhou, ale nebyl na to čas. Četla jsem ji tentokrát jako eknihu. 

Obálka knihy

Kniha:  Eleanor & Park
Autorka: Rainbow Rowell
Počet stran: 267

Můj názor na knihu:
     Jak už název sám napovídá, tak je kniha o Eleanor a Parkovi. Eleanor je oplácanější dívka, která to doma nemá jednoduché, její matka žije s Richiem, který je surový a alkoholik. Park je napůl korejec a štíhlí kluk.  
     Když se prvně viděli, Eleanor si neměla kam sednout ve školním autobuse a ostatní se jí kvůli tomu smáli, také kvůli jejímu oblečení. Nakonec ji Park dost hrubě řekl, ať si teda sedne  němu. Postupem času si na sebe zvyknout a sblíží se, díky komiksům, které Park čte. Začnou se spolu více bavit, Park jí půjčoval komiksy, až se do sebe nakonec zamilují. 
     Bohužel Eleanor někdo ubližuje, píše jí ošklivé vzkazy na učebnice apod. A doma do ní pořád ryje její otčím Richie, proto se s Parkem schází tajně u něj doma, jeho rodiče o tom vědí. Ze začátku ji neměli moc v lásce, ale když se dozvěděli, jak to ve skutečnosti všechno je u ní doma, bylo to poté lepší. Urážky vůči Eleanor stále rostly, bála se o svůj život, protože jí Richie hodně vyhrožoval. 
     Proto se rozhodla utéct a k tomu ji pomohl Park. Dovezl ji k jejímu strýci a nechal ji tam, naštěstí se o ni strýc postaral. Park jí ještě potom dlouho psal dopisy, ale Eleanor si je ani nepřečetla, neměla na to sílu. 

     Kniha se mi sice líbila, možná je více pro puberťáky, ale nechápu proč je bestsellerem v této oblasti. Ano sice byla fajn, ale žádné převratné dílo to také nebylo...
Četl jste také někdo tuto knihu???
Jane  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)