pátek 4. prosince 2015

Bez naděje

     Další přečtená kniha je tu, tentokrát konečně nějaká kniha od Colleen Hooverové, které jsem si chtěla přečíst už celkem dlouho. A samozřejmě už čtu i pokračování. :D

Obálka knihy

Kniha: Bez naděje
Autorka: Colleen Hoover
Počet stran: 384

Můj názor na knihu: 
      Kniha je o Sky, která většinu svého života žije se svou adoptivní matkou Karen. Už dlouhá léta má nejlepší Six, se kterou jsou jako jedna duše. Sky hrozně touží po tom, aby mohla chodit do normální školy, do této doby ji totiž Karen učila doma. Nakonec jí to do posledního ročníku na střední škole povolila, aby si zvykla na školu a měla lepší možnosti při výběru vysoké školy. Jako na potvoru, zrovna tento rok jede Six na zahraniční pobyt do Itálie. Dříve spolu obě podnikali věci společně, většinou chodili s kamarády svých kluků a občas se to o nich i vědělo. Ale Sky s nikým nespala a když byla s nějakým klukem o samotě, vždy se ponořila uplně někam jinam a naprosto nic to s ní nedělalo.
     První den školy byl pro Sky strašně těžký a ošklivý, ostatní na ni byli hnusní, ale hned si našla kamaráda, se kterým toho měli dost společného. A také narazila na Holdera v samoobsluze, okamžitě se jí líbil a nemohla z něj spustit oči. Když šla pak večer běhat, běžela furt dál a dál, až už nemohla a opřela se o poštovní schránku. Kde zrovna on bydlel a viděl ji tam. Běželi spolu až k ní domu, začali se bavit a on se jí líbil čím dál víc. A ona omdlela, asi vyčerpáním.
     Postupem času se s Holderem více a více sbližovali a s ním cítila všechno. Chtěla s ním cítit víc, chtěla se s ním líbat apod. On s ní také, ale chtěl, aby na to nikdy nezapoměla, jak to bylo skvělý. Připravoval se na to, i ji. Holder byl ale jiný, bčas výbušný a jindy zase tak klidný, občas mu Sky nerozuměla. 
     Jednou ji ve spánku, když byl opilý řekl, že ji miluje, ale řekl jméno Hope. Začala se na to pak jednou ptát a on jí vše řekl. Řekl jí, že je od svých cca 5 let pohřešovaná, že byli v dětství s ním a jeho sestrou Les nejlepší kamarádi. A že Karen jí asi unesla a změnila jí jméno, že se dřív jmenovala Hope. To ji zasáhlo, nevěděla, jestli tomu má věřit a jak to ve skutečnosti je. Občas se jí ale zdáli ošklivé sny o dvěřích atd., postupem času se jí začali vybavovat různé vzpomínky, na Holdera, Les, tátu. Kvůli němu nikdy nic necítila, když byla s klukem, protože když byla malá, on ji zneužíval a kvůli tomu ho neměla ráda.
     Rozhodla se, že musí od Karen pryč, nemůže jí věřit a bála se jí. Proto odjeli s Holderem pryč. Chtěla se podívat k jejich bývalému domu i dovnitř. Chtěla najít nějakou vzpomínku na maminku, kterou si už vůbec nepamatuje, protože umřela, když byla hodně malinká. Hledala, ale nic nenašla, ze vzteku svůj starý pokoj hodně rozházela. Další den, se tam jeli podívat znova a on tam byl! Chtěla s ním mluvit, i když se toho bála, chtěla vědět, proč to dělal a jestli to dělal ještě někomu dalšímu. Chtěla ho nahlásit!!! Její otec byl rád, že ji vidí, ale bál se toho, že ho nahlásí. Omluvil se jí a spáchal před ní sebevraždu. Sky to špatně nesla.

     Když volal Jack od Karen, chtěl, aby se vrátila, že jí to Karen všechno vysvětlí. Když se vrátili, ukázalo se, že Karen je ve skutečnosti její teta, kterou její otec také zneužíval, když byla malá. Při rozhovoru Sky a jejího otce se také ukázalo, že znásilnil i Les, Holderovu sestru. Která rok před tímto vším spáchala sebevraždu, protože se s ní rozešel kluk. Holder měl chuť ho zabít, ale ovládl se.
     Sky nakonec nechtěla Karen nahlásit, protože ona ji vlastně zachránila před jejím vlastním otcem. Kdyby tam zůstala, kdo ví jak by to všechno dopadlo. :(


     Tak tato kniha na mě hodně zapůsobila, musím říct, že jsem takovýhle příběh naprosto nečekala a o to více mě překvapil. Holder je sice výbušný, ale dokáže pomoci Sky v té nejtěžší chvíli, kdy to ona potřebuje. Je to silný příběh, takový jsem zatím nečetla (i když Hvězdy nám nepřály byl taky podobný, ale ne úplně). Prostě WAU... 
 Kdo nečetl, tak povinně přečíst!!!
Jane

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)