sobota 23. července 2016

Láska z Paříže

     Po nějakém čase jsem opět zde a s další knihou. Tentokrát jde o jednu novější knihu v knihomolském světě o Lásku z Paříže o Alexandry Potter, miluju tu obálku. Kniha mi někdy před měsícem přibližně přišla a konečně jsem ji také dočetla. :) Recenze bude trochu obsáhlejší, tak se na to připravte a vzhůru do čtení. :)
Obálka knihy

Kniha: Láska z Paříže
Autorka: Alexandra Potter
Počet stran: 320

Můj názor na knihu: 
     Kniha je o Ruby, který žije v Londýně a je spisovatelka. Momentálně chodí na dálku s Jackem, pohledným američanem, se kterým se seznámila v Indii. Několik dní před jejími narozeninami měl za ní Jack přiletět a měli je oslavit spolu u ní doma a na romantickém pobytě na venkově. Bohužel v den kdy měl Jack přijet se objevil problém a on musel odcestovat do Kolumbie. Když to Ruby řekl, hrozně se pohádali. Ten den jí zavolala její kamarádka Harriet, jestli by za ní nechtěla přijet do Paříže a Ruby jela. 
     Harriet zná Ruby už dlouho, Harriet pracuje se starožitnostmi, které oceňuje a následně je přes firmu prodávají. Po příjezdu do Paříže se snaží Ruby zapomenout na svou hádku s Jackem a chce si užít Paříž a Harriet. Bohužel je Harriet hodně pracovně zaneprázdněná a hned první den s ní jde Ruby na obhlídku bytu po paní Dumontové. V bytě několik desítek let nikdo nebyl a ukrývají se v něm starožitné klenoty. Ruby se procházela po bytě, když její pes vlezl pod postel a ona tak nalezla několik dopisů od Henryho pro Emmanuelle. Hned ji příběh z dopisů zaujme a chce o tom vědět více. Při prohlídce se seznámí Ruby s Xavierem, pohledným právníkem, který s ní flirtuje.
     Protože je Harriet zaneprázděná sepisováním katalogu starožitností z bytu paní Dumontové, tak se Ruby prochází po Paříži sama. Občas na ni spadne splín, protože je sama v Paříži bez Jacka, kterého miluje. Harriet se snaží za každou cenu zbalit chlapa, ale nedaří se jí to. A když jí Ruby naznačuje, že Luc z kavárny, kam chodí každý den na snídani po ní jede, vždy to nějak odpálkuje a neposlouchá ji. 
     Když si Harriet vymkne kotník, jede místo ní Ruby s Xavierem do Provence do místa bydliště paní Dumontové. Když Ruby zjistí kdo bude to vše dědit, je jí z toho smutno, jsou to jen majetničtí lidé, které nezajímá nic jiného než peníze. Dokonce po ní dědic Felix vyjede, a proto se Ruby vadá sama na kole do vesnice, kde najde hřbitov. Ale už tam nenajde náhrobek Emmanuelle, ale dozví se, že její manžel byl tyran a opilec a že se ona nechala po smrti rozptýlit. Při cestě zpět srazí Ruby auto s řidičkou Gigi, která se o ni postará a pomůže jí. Ruby se dozvídá, že její matka je nalezené dítě, které se narodilo v roce 1940. Že Gigi pracovala pro paní Dumontovou, dostali od ní několik knih a pomáhala jim. 
     Ruby je něco stále podezřelého, zdá se jí, že je odněkud už zná. Matka Gigi dá Ruby řetízek s přívěskem, který dostala údajně od své matky, když se jí zřekla. Chtěla zjistit, zda má přívěšek nějakou cenu, aby mohli zaplatit Giginému synovi Jeanu-Paulovi vysokou školu. Zpět v Paříži se s Harriet dívají na přívěšek a zjistí, že je tam napsáno Manu a Henry, Ruby to ihned dojde, že je pravděpodobné, že Gigina matka je jejich dcerou. A tím pádem by měli veškerý majetek po paní Dumontové zdědit ony. Když pak v Paříži vyhledá Jeana-Paula, ihned ví, že to tak bude, protože je naprostá kopie Henryho (jeho fotku nalezla v posledním dopisu od něj pro Emmanuelle).
     Den před Rubynými narozeninami jde s Harriet na večeři do restaurace, moc si to užijí a Luc se k nim přidá. Po večeři jede Luc s Harriet domů a Ruby se jde projít noční Paříží a trochu se ztratí. Narazí na ženu ve žlutých šatech, která vypadá přesně jako Emmanuelle a dovede ji ke zdi lásky. V mžiku začne pršet a Ruby se nemá kam schovat, až nakonec si stoupne pod nějakou střížku a tam ji najde Xavier. Pozve ji k sobě domů, otevřou náhev vína a Ruby se trochu zhroutí, začne brečet a on ji uklidňovat. Ráno se Ruby vzbudí a myslí si, že se spolu vyspali, ale to není pravda. Bylo jí hodně špatně a Xavier se o ni postaral jako gentleman. Během doby kdy spala jí 2 krát někdo volal, první byla Harriet, tak jí vysvětlil kde Ruby je a že u něj bude do ráno. Druhým volajícím byl Jack, když to Ruby zjistila hned měla výčitky, utekla od Xaviera a hned volala Jackovi. A ošklivě se kvůli tomu pohádali a pravděpodobně rozešli. 
    Ten den probíhá aukce věcí z Emmanuellina bytu a Ruby dojde, kde by mohlo být ukryté něco, co by všechno vyřešilo. Běží na aukci a snaží se přihazovat co nejvíce může, aby mohla koupit starého plyšového medvídka. Sice se jí to nepovede, ale dokáže medvídka otevřít a najde tam nejen rodný list Giginy matky, ale také 2 poslední dopisy mezi Emmanuelle a Henrym. V posledním dopisu od Henryho se píše, že umřel ve válce a tento dopis poslal jeho kamarád. A Emmanuelle je rozhodnutý vdát se za Dumonta, aby zachránila svoji rodinu. Ruby poté jde pokojně po ulicích Paříže a zastaví se v trafice pro pití a v tom ho uvidí, Henryho na fotce z vojenském sjezdu. Rozhodne se ho najít a to se jí také povede, protože on je stále v Paříži. Sejdou se v jedné kavárně, ještě s jeho neteří, chvíli si povídají o tom co se stalo, proč se znovu s Emmanuelle nesešel atd. A pak přišel Jean-Paul. 
     Po tomto setkání se šla Ruby projít po Paříži a došla na most, kde se věší zámky zamilovaných párů a klíč se hází se Seiny. Koupila zámek a napsala na něj Emmanuelle a Henry. Po chvilce rozjímání se za ní ozval známý hlas, když se otočila, tak tam stál Jack. Přijel za ní na její narozeniny a nechce se s ní rozejít, jen chce být s ní a mít normální vztah. Taky pro ně chce postavit dům a chce aby Ruby odjela s ním do Ameriky. A ona souhlasila. 
Láska a Paříž
     Takže... Kniha se mi strašně moc líbila, originální příběh, krásné prostředí Paříže a také chvilku i Provence. Ruby je nenapravitelná romantička, která jen chce hezký vztah s mužem. Harriet chce hlavně chlapa, aby si o ní ostatní nemysleli, že je divná. Luc a Harriet se podle mého k sobě hodí, i když je tam nějaký věkový rozdíl. O Jackovi jsem neměla moc dobré mínění a vlastně ani po dočtení nemám, nějak mi nesedl celkově. Xavier ach, kdo by si nepřál muže, který se chová jako gentleman, je francouz a umí s ženami zacházet jako s princeznami... Toho jsem si zamilovala, ale to tu radši nebudu moc rozvádět. :D 
     Příběh Emmanuelle a Henryho mě zasáhl, škoda jen, že se poté nikdy nesetkali. Henry raději oželil přítomnost Emmanuelle, než aby jí nemohl dát všechno co si zasloužila. Emmanuelle a Henry jsou ukázkou nekonečné lásky, která se jen tak nevidí. Alespoň že se na konci dostalo spravedlnosti a jejich dcera a její rodina se měli lépe a dostalo se jim toho, coc jim náleželo. Jack a Ruby kapitola sama o sobě, ten konec se mi prostě nelíbil. Představovala jsem si, že Ruby skončí s Xavierem, přece jen mezi nimi probíhala přitažlivost a jiskry u nich přeskočily. Škoda... :( 
 Četl jste někdo tuto knihu? Jestli ne, tak to rychle napravte!!! 
Jane 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář... :)